top of page
Super Health Food

Ayurveda & Zelfzorg

7 april 2024 
10.00 - 15.30

"Ayurveda is de wetenschap van het leven, zij beschrijft de gelukkige en ongelukkige kant van het leven, dat wat goed en slecht is voor de gezondheid, over de levensduur van ons leven en het leven zelf."

In Ayurveda wordt er van uit gegaan dat ieder mens in één van de drie lichaamstype valt: Vata, Pitta, Kapha. Met het weten welke 'dosha' je bent kun je al veel doen voor je eigen gezondheid.

In deze workshop: leer je deze drie dosha's kennen. Door het doen van een test kom je achter je eigen lichaamstype waardoor meteen al meer inzicht komt over wat goede voeding is voor jou. De dag start met een hatha yogales die geschikt is voor iedereen.

Na de pauze gaat Mirjam dieper in op de verschillende manieren waarmee je voor jezelf zorgt volgens Ayurveda. Onder andere wat zijn de juiste kruiden voor welke dosha, maar ook wat is de beste tijd om te eten en hoe ziet het ochtendritueel (Dinacharya) vanuit de Ayurveda er uit?

 

Daarna volgt een meer praktisch deel van de dag: Je gaat dingen doen en dingen maken. Het doen bestaat uit het aan den lijve ondervinden wat zoal in het ochtendritueel gedaan wordt. En het maken is ook iets wat je mee naar huis kunt nemen voor je eigen Dinacharya.

Eigenaresse van Yogacentrum Leeuwarden geeft deze workshop. Mirjam is Ayurvedisch therapeut en geeft daarnaast yoga -en meditatielessen.

 

10.00 - 15.30 UUR

LUNCH: NEEM WAT MEE OM TE DELEN

KOSTEN 90 EURO

bottom of page