HAND MEDIT.png


 

Eens in de 2 maanden geeft Maroesja een open meditatie avond om elkaar te inspireren en motiveren. Meditatie is in aandacht zijn met alles wat zich aandient. Dit is niet iets speciaals, het is eigenlijk heel simpel. Door aandacht te schenken aan dingen waar je gewoonlijk niet bij stilstaat, zoals je ademhaling, je emoties, leer je een nieuw soort controle en wijsheid in je leven te ontwikkelen.

De avond (19 - 21 uur) vindt plaats rondom een thema. Iedereen is hierbij welkom, ook als je geen meditatie ervaring hebt. Na opgave krijg je de eventuele voor te bereiden tekst / vragen van het thema per mail toegestuurd in de week voorafgaande aan de meditatie avond. 

Onderstaande data kunnen vervallen of wijzigen ivm Corona. Voor alle informatie en opgave kun je bij Maroesja terecht: contact@maroesjagrabijn.nl

5 februari 2021 Thema: Liefdevolle vriendelijkheid

Op deze thema avond gaan we aan het werk met aanvaarding, ruimhartigheid, vriendelijkheid en warmte van de mensen om ons heen. Naar een leven in vriendelijkheid. Liefdevolle vriendelijkheid doet ons hart ontwaken en verandert onze wereld. Het is in essentie de beoefening van geluk en vriendschap.

 

9 april 2021 Thema: Meditatie & stress

Op deze thema avond gaan we kijken hoe meditatie kan helpen om stress te herkennen en te verminderen. Of roept mediteren en stilzitten juist stress bij jou op? Een ontdekkingstocht naar wat jou kalmte, rust en aandacht voor jezelf kan brengen. Om te groeien in kracht, wijsheid en mededogen. Te aanvaarden wat er is en daarmee te werken.

 

11 juni 2021 Thema: De adem als ingang naar het Nu

Op deze thema avond gaan we kijken naar bewust-zijn. De adem is iets wat we altijd bij ons hebben, maar meestal zijn we echter niet in contact met onze adem. We denken er niet aan. Wanneer we wel bewust aandacht leren geven aan onze adem, kan de adem een anker worden om in het hier en nu aanwezig te leren zijn. De adem kan ook een anker worden om gedachten, gewaarwordingen en gevoelens los te laten. De adem is daarom bij uitstek het instrument om te leren “zijn” in plaats van te “doen”.

 

8 oktober 2021 Thema: Gelukkig zijn in het moment

Op deze thema avond gaan we met aandacht en opmerkzaamheid aanwezig zijn in het moment. Geluk zit in een moment en dat wil je dus niet aan je voorbij laten gaan. Aandachtig zijn zonder te oordelen, zonder te analyseren, zonder verwachtingen. Het leert je de gekleurde bril af te zetten en de dingen te zien zoals ze werkelijk zijn. Daardoor kan er ruimte ontstaan in jezelf.

 

17 december 2021 Thema: Innerlijke wijsheid en mededogen vergroten

Op deze thema avond gaan we kijken naar wie we nu echt zijn als we niet bezig zijn met gister of morgen. Kan je bevriend zijn met jezelf, je gedachten leren kennen, compassie hebben voor jezelf, kijken naar wie je volledig bent. Vaak zijn we naar buiten gericht, maar vanavond gaan we op zoek naar je innerlijke wijsheid en innerlijk mededogen.

Open meditatie avonden

Kosten op basis van vrijgevigheid / donatie. 

Opgave via: maroesjagrabijn.nl/open-meditatie-avonden.