top of page

Maatregelen ten aanzien van yogalessen in Yogacentrum Leeuwarden, Floris Versterstraat 2.

 

1. Cursisten zijn geïnformeerd over alle voorschriften. En weten dat ze zich aan de 1.5 m afstand dienen te houden en blijven thuis als ze verkouden zijn, hoesten, zere keel of koorts hebben.

 

2. Deuren staan wagenwijd open, zodat cursisten bij binnenkomst geen deurklinken aanraken.

 

3. Als docent houden wij het recht om cursisten te weigeren als persoon zichtbare verschijnselen vertoont.

 

4. Bij binnenkomst èn vertrek wassen cursisten de handen. Hiervoor zijn zeep en papieren handdoekjes aanwezig.

 

5. Cursisten mogen gebruik maken van de kleedruimte. Maar, bij voorkeur komen ze al aan in hun ‘yogakleding’. Schoenen blijven buiten de gang waar de zalen zijn.

 

6. Op de vloer in de yogaruimte zijn stickers geplaatst waar de yogamatten moeten liggen om de 1.5 meter afstand van elkaar te waarborgen. Er zijn in de ‘Vuurzaal’ niet meer dan 12 deelnemers en 1 docent in de ruimte. En in de ‘Luchtzaal’ niet meer dan 9 deelnemers en 1 docent.

7. Wanneer mogelijk nemen cursisten een eigen yogamat mee. Als ze die niet hebben lenen ze 1 van de yogastudio. Neem een grote badhanddoek mee om op de mat te leggen. En bij gebruik van een kussen graag een kussensloop oid mee voor over het (meditatie)kussens. Cursisten nemen eigen dekentje mee voor bij de ontspanning.

8. Tijdens de les blijft docent op 1.5 meter afstand. Alleen bij korte momenten waarop de docent assistentie geeft aan cursist is het toegestaan om binnen deze 1,5 meter te komen.

9. Er wordt geen thee geschonken voor / tijdens / na de lessen.

10. Er wordt constant geventileerd door ramen open te hebben tijdens de lessen. Tussen de lessen door is er een luchtverversingsapparaat aan.

11. Na de les maken cursisten hun geleende mat schoon. Hiervoor zijn doekjes aanwezig.

12. Na de les verlaten cursisten zo gauw mogelijk het pand, om ruimte te geven aan de volgende groepen. Deelnemers aan de ‘tweede’ les van de avond weten dat ze pas 5 minuten voor tijd naar binnen mogen.

13. Voor deelnemers van de yoga / meditatielessen is 1 toilet beschikbaar. Het vriendelijke verzoek is om deze schoon achter te laten ivm de extra hygiëne. In toiletruimte liggen hygiënische doekjes om de deurklink aan binnen en buitenkant te reinigen.

14. Na de les reinigt docent alle contact oppervlakken (deurklinken, trapleuningen, rondom matten, aanrechtblad) en zet alle ramen en deuren open om de ruimte goed door te luchten.

15. Bij een babymassage zullen er maximaal 5 moeders + kind aanwezig zijn. Docent doet massage voor op een pop en blijft op 1,5 meter afstand van moeder en kind.

bottom of page