Maatregelen ten aanzien van yogalessen in Yogacentrum Leeuwarden, Floris Versterstraat 2.

 

1. Cursisten zijn geïnformeerd over alle voorschriften. En weten dat ze zich aan de 1.5 m afstand dienen te houden en blijven thuis als ze verkouden zijn, hoesten, zere keel of koorts hebben.

 

2. Deuren staan wagenwijd open, zodat cursisten bij binnenkomst geen deurklinken aanraken. Docent reinigt handen, voordat zij de buitendeur en zaaldeur sluit.

 

3. Als docent houden wij het recht om cursisten te weigeren als persoon zichtbare verschijnselen vertoond.

 

4. Bij binnenkomst èn vertrek wassen cursisten de handen. Hiervoor zijn zeep en papieren handdoekjes aanwezig.

 

5. Cursisten maken geen gebruik van de kleedruimte. Zij komen al in hun ‘yogakleding’ aan. Schoenen blijven buiten de gang waar de zalen zijn.

 

6. Cursisten komen één voor één de yogazaal in en gaan ook op die manier naar buiten.

 

7. Op de vloer in de yogaruimte zijn stippen geplaatst waar de yogamatten moeten liggen om de 1.5 meter afstand van elkaar te waarborgen. Er zijn in de ‘Vuurzaal’ niet meer dan 12 deelnemers en 1 docent in de ruimte. En in de ‘Luchtzaal’ niet meer dan 8 deelnemers en 1 docent.

8. Wanneer mogelijk nemen cursisten een eigen yogamat meer om boven op de mat van de yogaschool te leggen. Wanneer ze geen mat bezitten, nemen ze een grote badhanddoek mee om op de mat te leggen. Evenals een kussensloop, of tweede handdoek voor over eventuele (meditatie)kussens. Cursisten nemen een eigen deken mee om eventueel bij de ontspanning te gebruiken.

 

9. Tijdens de les blijft docent op 1.5 meter afstand. Alleen bij korte momenten waarop de docent assistentie geeft aan cursist is het toegestaan om binnen deze 1,5 meter te komen.

10. Er wordt geen thee geschonken voor / tijdens / na de lessen.

 

11. Er wordt constant geventileerd door ramen open te hebben tijdens de lessen.

 

12. Na de les maken cursisten hun handen schoon met desinfecterende gel, vervolgens reinigen ze hun eigen mat en die van de yogaschool. Hiervoor krijgen ze allemaal een eigen doekje. Deze doekjes worden 1x gebruikt en daarna op 60 graden Celsius gewassen.

 

13. Na de les worden cursisten gesommeerd om de yogaschool 1 voor 1 te verlaten en niet te blijven napraten. De groepen kruisen elkaar niet. Deelnemers aan de ‘tweede’ les van de avond weten dat ze pas 5 minuten voor tijd naar binnen mogen.

 

14. Cursisten weten dat toilet alleen bij hoge nood mogen gebruiken. Hiervoor is 1 toilet beschikbaar. Na gebruik maken ze deze zelf schoon. In toiletruimte liggen hygiënische doekjes om de deurklink aan binnen en buitenkant te reinigen.

 

15. Na de les reinigt docent alle contact oppervlakken (deurklinken, trapleuningen, rondom matten, aanrechtblad) en zet alle ramen en deuren open om de ruimte goed door te luchten.

 

16. Tussen de lessen door wordt extra tijd genomen zodat alles schoon is voor de nieuwe groep komt.

 

17. Bij een babymassage zullen er maximaal 5 moeders + kind aanwezig zijn. Docent doet massage voor op een pop en blijft op 1,5 meter afstand van moeder en kind.

  • Instagram
  • Facebook App Icon

© 2020 Yogacentrum Leeuwarden 

Floris Versterstraat 2 l 8932 BR l Leeuwarden l 06 22 313 626

Mirjam van der Veen -  info@yogacentrumleeuwarden.nl