top of page
MIRJAM BUTTERFLY.png

HATHA YOGA

In deze lessen worden yogahoudingen (Asanas) afgewisseld met ademoefeningen (Pranayama). De houdingen worden gedaan met ondersteuning van de adem en zijn zowel dynamisch als statisch. Een les kan zowel fysiek als meditatief van aard zijn. Dit verschilt per les en ook per docent.

Mindful hatha yoga is een hele milde vorm van hatha. Bij deze vorm gaat het met name over de meditatieve kant van yoga en niet de fysieke, maar er wordt niet alleen stil gezeten.  

butterfly.png
YIN%20SUP%20KAARS_edited.jpg

YIN YOGA

Bij deze stille yogavorm worden houdingen tussen de 2 en 5 minuten aangehouden. Dit maakt het een passieve, maar toch intensieve vorm van yoga.

Door langere tijd aandachtig in de houdingen te blijven kan er  ruimte komen voor innerlijke stilte. 

 

Fysiek hebben de houdingen met name effect op het bindweefsel van de gewrichten. Hierdoor worden gewrichten beweeglijker en ontstaat er meer ruimte in het lichaam. Met het aanspreken van het bindweefsel worden ook de meridianen bereikt die zich in het bindweefsel bevinden. Hiermee activeer je in Yin yoga het zelfherstellend vermogen van het lichaam, waardoor eventuele fysieke en mentale problemen sneller kunnen herstellen.

HAND MEDIT.png

MEDITATIE

Bij de meditatie is er ruimte voor het ontdekken van de stilte van het lichaam. Er worden minieme bewegingen gedaan ter ondersteuning van het thema van de les. Thema's zijn onder andere de chakra's, stilte, zelf liefde, adem, lichaam, gedachten.

meditatie_edited.jpg
zesay wild child.png
Yoga met rekwisieten

RESTORATIVE YOGA

Een les waarin niets hoeft. Het laat zich nog het beste omschrijven als 'een liggende meditatie'. De houdingen worden elke 10 minuten gewijzigd, met veel kussens, dekens, bolsters, enzovoorts...alles wat kan ondersteunen om het zo ontspannen mogelijk te maken. Met live muziek van de juf erbij!

ZWANGERSCHAPS
YOGA

​Zwangerschapsyoga richt zich op adem, ontspanning, kracht en concentratie. Het is een volledige voorbereiding op de bevalling. Elke les begint met een rondje, waarin de mogelijkheid is om ervaringen met andere zwangeren uit te wisselen. Er zijn verschillen lespakketten te kiezen voor meer of minder lessen.

 

De lessen worden zonder partner gevolgd. Wel is het mogelijk om met partner (of degene die bij de bevalling zal zijn) te komen in een individuele sessie waarin heel praktisch alles over de bevalling vertelt wordt, wat hij of zij voor de bevallende vrouw kan doen en ook wat een medische bevalling inhoudt.

ZWANGER JEELIE.png
Yoga at Home
_DSC0131.png

DRU YOGA

Dru Yoga is een vloeiende, stromende yoga en onderscheidt zich van andere yogavormen door eigen bewegingsreeksen op de ademhaling. De oefeningen helpen je verbinding maken met de stilte in jezelf en met je innerlijke kracht. Het is een dynamische vorm van yoga, maar de bewegingen zijn zacht en vloeiend. Daarom is Dru yoga geschikt voor iedereen, lenig of juist niet.

bottom of page