Super Health Food

Workshop 14 mei:
Yoga & Ayurveda

Zo langzamerhand weet iedereen wel wat yoga is, maar wat is Ayurveda? Mirjam van der Veen (eigenaresse Yogacentrum Leeuwarden) komt naar een prachtige buitenlocatie om hier uitleg over te geven. De ochtend start met een yogales. Na de lunch is er een introductie over Ayurveda.

Ayurveda wordt wel het zusje van yoga genoemd. Het is een van de drie gezondheidswetenschappen die door de Wereldgezondheidsorganisatie erkend zijn. Ayurveda komt vanuit India en kan vertaalt worden als ‘de wetenschap van het leven’. Kenmerkend van deze gezondheidsleer is dat het niet over symptoombestrijding gaat, maar over het aanpakken van problemen bij de kern. En daarbij zijn lichaam en geest niet
los van elkaar te zien.

In Ayurveda wordt onderscheid gemaakt in drie lichaamstypes: Vata, Pitta en Kapha. Mirjam vertelt wat het verschil is en deelt een korte vragenlijst waarin je kunt ontdekken welke constitutie bij jou past.

Meld je aan als je nieuwsgierig bent naar deze eeuwenoude kennis of wanneer je een fijne
yogales in de tuin van Anne-Famkes Pleats (en bij slecht weer – in de schuur) wilt ervaren.

De yogales is voor iedereen toegankelijk. Dus ervaring is geen verplichting. Matjes zijn aanwezig. Draag makkelijk zittende kleding (in laagjes) en neem een dekentje mee.

DATUM: 14 mei 2022
TIJD: 10 – 14 uur
KOSTEN: 45 euro
PLEK: Anne-Famkes Pleats, Wurgedyk 20, Stiens

PROGRAMMA:
10.00 inloop
10.30 – 12. 00 yogales
pauze + lunch
12.45 – 14.00 introductie Ayurveda

OPGAVE: info@yogacentrumleeuwarden.nl